Kruidenreus 2.0, fase 1

In fasen:

We maken naast de huidige Kruidenreus de nieuwe Kruidenreus 2.0 in 5 fasen.

De eerste fase vormen de voeten, benen en de romp. Midden februari 2024 zijn we gestart met het in het terrein uitzetten van de contouren van de nieuwe Kruidenreus.

Daarna is er een soort van 'bekisting' gemaakt van gewolmaniseerde planken van oude schuttingen. We maken daarmee de binnenrand van de borderranden van de reus. (Vroeger gebruikte men wolmanzouten om het hout te behandelen, vandaar de naam gewolmaniseerd hout. Wolmaniseren is dus een vorm van impregneren, maar is niet giftig)

Intussen zamelen we via de recycleperrons 4.400 stoeptegels in waarmee we in delen de werkelijke rand van de reus maken. Die tegels komen tegen de 'bekisting' aan en zijn een duurzamere oplossing. Nieuwe stoeptegels kosten ons veel geld, terwijl we het ook circulair - dus door hergebruik van bestaande tegels - kunnen maken. Door eerst de oplossing met de 'bekisting' te maken, is er geen tijdsdruk voor sjouwen van 4.400 stoeptegels en is er tijd genoeg om deze stoeptegels in te zamelen.

Tijdens het opvullen met grond van de eerste fase zijn de diverse organen in het lichaam aangebracht. De grond moet eerst verder inklinken waarna we de tijdelijke stenen omranding van de organen definitief gaan aanleggen.

De Kruidenreus is aan het verhuizen 

We blijven op hetzelfde erf bij boerderij/theehuis Uniek Leven, maar verhuizen in 2024 naar de naastgelegen boomgaard. In diverse fasen bouwen we de nieuwe Kruidenreus op.

We voeren een aantal verbeteringen door en worden we wat groter, van een lengte van 31 meter gaan we naar 40 meter en ziet hij er meer menselijker uit.

Ook maken we de Kruidenreus iets verhoogd, zo'n 30 cm. Daarvoor zamelen we gebruikte stoeptegels in maat 30x30cm. Deze gebruiken we voor de borderranden ofwel de contourlijn van de Kruidenreus. We hebben er zo'n 4400 stuks nodig, dus als je een partij voor ons hebt...? Drie recycle stations van de gemeente Almere helpen met inzamelen.

Maar ook klinkertjes, (beton)stenen in kleuren zijn gewenst, voor afbakening van de plantperken voor de organen van de Kruidenreus. Denk aan longen, lever, nieren, maag, darmen etc. Door deze ieder een eigen kleur te geven zijn ze ook beter herkenbaar voor ons onderwijsprogramma van kleuters, kinderen en schoolprojecten.

Uiteraard is er ook geld nodig, doneer, wordt "Vriend van de Kruidenreus'" als je ons langere tijd wilt ondersteunen. Ook zijn er mogelijkheden in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kom met een team eens een dagdeel mee de handen uit de mouwen te steken..

Met onderstaande QR-code kun je makkelijk doneren, maar contact opnemen kan natuurlijk ook!

info@dekruidenreus.nl of Whatsapp/bel 06 42 98 61 81

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De Kruidenreus zoekt extra vrijwilligers. Iedere vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur werken we aan en in de tuin. Denk aan onkruid wieden, gras maaien, snoeien, opbinden etc. Uiteraard is er ook tijd voor een babbeltje, kop koffie/thee.

Kom een keertje sfeer proeven, geniet van de buitenlucht en snuif ook wat heerlijke geur van kruiden op. Kom een keer meedoen en ervaar zelf wat het met je doet. Je bent van harte welkom!