RONDLEIDINGEN

De Kruidenreus ligt op het terrein van Boerderij/Theetuin Uniek Leven en is alleen toegankelijk als de Theetuin open is:
10:00 - 16:00 uur op vrijdag
10:00 - 17:00 uur op zaterdag
10:00 - 17:00 uur op zondag.

Aan het eind van het Kathedralenpad (attentie: de weg is geen fietspad, maar autoweg). In de lus kan je de auto parkeren. Het laatste pand van het Kathedralenpad aan je linkerkant (vlak naast De Groene Kathedraal) in het Kathedralenbos. 

Rondleidingen:
Veel mensen willen graag wat meer weten van de tuin en/of de kruiden. Op de zondagen 28 mei, 25 juni, 23 juli, 27 augustus en 1 oktober organiseren we om 14:00 uur een rondleiding van ongeveer één uur bij voldoende interesse.

De bijdrage is € 8,50 per persoon, per kind € 3,50 en wordt gebruikt voor het onderhoud & beheer. Je krijgt hiervoor vooraf een tikkie toegestuurd.

DIVERSE TEAMS

Inmiddels zijn er twee teams gevormd: het 'Oogstteam' en het 'Onderwijsteam'.


Ons 'Oogstteam' zorgt voor het tijdig binnen halen van bloemen, zaden etc. om dit te verwerken tot diverse producten, zoals onder andere onze 'Reuzenthee' en 'Droomthee' en keukenkruiden. Ook zorgen zij voor een buffer om voor het volgende seizoen weer voldoende te kunnen zaaien.


Het 'Onderwijsteam' heeft de smaak te pakken: Zij zijn aan de slag gegaan met het ontwikkelen van leskaarten voor basisschoolkinderen. Scholen kunnen zich aanmelden voor een informatieve ochtend voor de leerlingen.

Daarnaast is er ook een programma voor kleuters. Zij krijgen een rondleiding langs de dieren, in de kruidentuin, er wordt een sprookje voorgelezen en ze maken een insectenhotel.

We vragen daar een kleine vergoeding per leerling voor: € 3,50. Deze bijdrage komt geheel ten goede aan het in stand houden van de Kruidenreus.

In juli 2022 hebben we de eerste groep kleuters mogen ontvangen. Zowel de kleuters, juffen, ouders als vrijwilligers waren zeer enthousiast.

NIEUWSBRIEVEN

Gemiddeld zo’n 3 keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief van De Kruidenreus. In een nieuwsbrief vind je informatie over een of meerdere kruiden, de agenda en een vrijwilliger stelt zich aan je voor. Tevens een recept waarin uiteraard een van de biologische kruiden uit de Kruidenreus wordt gebruikt.

Vul het formulier in, dan ontvang jij hem ook.

WAAR?

Boerderij Uniek Leven
Kathedralenpad, laatste pand links
(let op: weg is geen fietspad) Route naar de Groene Kathedraal. (Dus niet via de woonwijk!)
Almere Oosterwold

web: boerderijuniekleven.com

CONTACT?

Tanja de Vrueh (voorzitter)
voorzitter@dekruidenreus.nl
Tel: 06 28 21 93 83

KvK-nr: 81214621
Bank: NL 09 RABO 0363 7787 99
tnv Stichting de Kruidenreus

LOCATIE:

Boerderij Uniek Leven
Kathedralenpad, laatste pand links (let op: weg is geen fietspad) Route naar de Groene Kathedraal. (Dus niet via de woonwijk!) Almere Oosterwold

Web: boerderijuniekleven.com
Facebook: UniekLeven

CONTACT:

Tanja de Vrueh (voorzitter)
voorzitter@dekruidenreus.nl
Tel: 06 28 21 93 83

KvK-nr: 81214621
Bank: NL 09 RABO 0363 7787 99
tnv Stichting de Kruidenreus
info@dekruidenreus.nl
Facebook: DeKruidenreus

SNEL DONEREN

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

De Kruidenreus zoekt extra vrijwilligers. Iedere vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur werken we aan en in de tuin. Denk aan onkruid wieden, gras maaien, snoeien, opbinden etc. Uiteraard is er ook tijd voor een babbeltje, kop koffie/thee.

Kom een keertje sfeer proeven, geniet van de buitenlucht en snuif ook wat heerlijke geur van kruiden op. Kom een keer meedoen en ervaar zelf wat het met je doet. Je bent van harte welkom!